maanantai 17. kesäkuuta 2019

Kukinta ja sadon tuottaminen on käynnistynyt

Otsikon löytäminen tälle postaukselle oli vaikeaa sillä en tiedä, onko tässä tekstissä mitään johtavaa ajatusta. Ehkä se löytyy, kun aikani tässä näppisellä sormet liikkuvat.

Niin, edellisessä tekstissäni ihmettelin kasvun nopeutta näillä lämpimillä ilmoilla. Sama on jatkunut ja lämpimine/kuumien päivien jälkeen nuutuneet taimet ovat jo niin tavallinen näky, etten enää osaa niistä murehtia lainkaan, koska olen niin varma siitä, että veden vähyyteen ne eivät ole tikahtumassa.

Ensimmäinen oman kasvihuoneen chilikin on jo syöty! Se meni maustamaan kanaisaa pastakastiketta. Hungarin Hot Yellow Wax (Capsicum annuum) sai tuon "kunnian". Se tuntuu olevan kova tuottamaan satoa ja kypsymässä onkin tällä hetkellä jo kymmenkunta hedelmää.

Hungarian Hot Yellow Wax

Toinen hedelmää jo tekevä chilini on Habanero (Capsicum chinense), jonka aiemmin siirsin valtavaan, 45 litran ruukkuun ja pelkäsin, että keskittää voimansa vain juurien kasvattamiseen. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että se jaksaa myös kukkia ja ensimmäinen hedelmä on jo melko kivan kokoinen.
Tässä kasvi koko komeudessaan!

Ensimmäinen Habaneron podi kasvaa vauhdilla

Ensimmäinen Capsicum baccatum on avannut nuppujaan. Aji mango, tuo minun melko matala mutta leveä kasvini kantaa tällä hetkellä n. 140 nuppua, joten jännäksi menee, millaisen sadon siitä saan!

Aji mangon ensimmäinen auennut kukka
Tätä olen odottanut! Rocoto, Rio Huallagon (Capsicum pubescens) kukkimista. Tässä vaiheessa kaksi kukkaa on auennut ja lisää on onneksi tulossa. Rocoton violetti kukka on jotain niin erilaista, verrattuna muiden chililajien kukkiin.

Rio Huallago

Rio Huallagon kukka

Herkkyyttä à la Rio Huallago

Rio Huallago




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti