keskiviikko 21. elokuuta 2019

Elokuun pimenevät illat

Elokuun loppupuoli ja illat pimenevät mutta onneksi lämpötilat ovat kuitenkin olleet mukavan korkealla ja näyttäisi siltä, etteivät chilikasvit ole horrostilaan menneet.

Tässä kyllä tullaan vaatimaan "lehmän hermoja" tuon sadon kypsymisen suhteen. Mahdottoman hidasta tuntuu olevan ja esimerkiksi Rocoton, Rio Huallagon varhaisimmat podit ovat olleet täysikokoisia jo ainakin 1,5 kuukautta mutta vihreä väri ei tunnu muuttuvan millään.

Aji Habanero (C. baccatum)
Toivoa on toki vielä ja sääennusteita tulee seurattua mutta niistä nyt ei mitään varmuutta. Tuntuu, että joku laitos ennustaa superlämmintä syyskuuta ja toinen taas sateista ja viileää. Tarvittaessa on otettava muutama puska sisälle kypsyttämään satoa mutta ei ihan vielä.

Ajattelin muuten kokeilla bonchin (chilibonsai) "väsäämistä" parista tuolla olevasta, muutenkin jo pienikokoisesta chilistä. Projekti vaikuttaa mielenkiintoiselta ja omalta osaltaan myös melkoisen haastavalta... kokeilla kuitenkin pitää. Bonchiksi ajattelin Ecuador Purplea (Capsicum annuum) ja Narangaa (Capsicum baccatum). Ruukut on jo hankittu niitä varten.

Bonchiruukut valmiina

Ecuador Purple (C. annuum) ja sen tuleva ruukku

Naranga (C. baccatum) toisena bonchiehdokkaana

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti