lauantai 18. toukokuuta 2019

Lämpöaalto saapui

Asunnonvaihtourakka on suurimmalta osaltaan ohi, eli ruukut on vaihdettu suurempiin eikä vähään aikaan tuota rumbaa tarvitse tehdä.. tai, on nuo kuusi pienintä vielä siirrettävä lopullisiin mutta ehkä vasta kesäkuun lopulla. Kasvihuone on vielä puolityhjä, eli tilaa on jopa reilusti ja niin pitää ollakin, tulevaa ajatellen. 😎

Kasvihuoneessa on vielä tilaa
Päivälämpötilat ovat tällä viikolla nousseet ulkona jo hyvän matkaa yli +20 asteen ja mitä se tarkoittaakaan tuolla kasvihuoneessa! Sitä, että lämmöt nousevat heittämällä yli 35 asteen, jopa n. 40 asteeseen. Olen pitänyt tuuletusräppänät koko päivän auki, samoin päätyoven. Lämpötila siis varmasti ylittää ihanneylärajan ja sitä en tiedä, mitä se vaikuttaa chilien kasvamiseen.

Ilmankosteus sen sijaan on turhankin alhainen, noin 20 %. Yöllä, viileämpänä aikana kosteutta kyllä riittää mutta päivät ovat kuivahkoja. Tätä tilannetta olen yrittänyt parantaa suihkuttelemalla taimia useita kertoja päivässä, joten ne saavat sentään hiukan verran kosteutta ilmasta.

Kastelu, tuo murheenkryyni!! Iltaisin, kuuman päivän jälkeen ainakin pari baccatumia (Aji mango ja Aji habanero osoittavat mieltään ja esittävät ylidramaattisen "kuolevan chilin tanssin" iltaisin, nuupahtelemalla niin, että on melkein mahdotonta olla tarttumatta vesikippoon ja kastella mokomat 😄 Aamulla ne prhanat ovat kuitenkin vironnee ja kurottelevat korkeuksiin, ihan niin kuin mitään nuokkumisia olisi koskaan tapahtunut. Mokomat Drama Queenit.. aiheuttavat tarhurille harmaita hiuksia.

Olen kuitenkin saanut pidettyä "hoivavietin" kurissa, enkä ole sortunut läträämään veden kanssa. Nyt on lauantai ja viimeksi lorauttelin vettä muistaakseni tiistaina ja pikkusen vielä keskiviikkona. Huomenna, sunnuntaina voisi ehkä olla aika kastella multa.

Täytyykin tässä alkaa selailla netistä keinoja tuohon ilmankosteuden nostamiseen...

3 kommenttia:

 1. Chilit nukkuvat öisin ja joillakin se voi näyttää nuupahtamiselta, kun ne kääntävät lehtensä "suoja-asentoon".
  Blogissani siitä kerroin pari vuotta sitten: http://chilivaari.blogspot.com/2016/05/chilit-nukkuvat-oisin.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo vain tekevät tuota. Kokeneemmat konkarit ovat loistava apu, kun tällainenkin aloittelija alkaa analysoimaan tilannetta. :)

   Poista
 2. Ilman kosteuteen voisi auttaa joku laakea astia ja siinä vettä.

  VastaaPoista