perjantai 5. heinäkuuta 2019

Uusia lajikkeitakin saapui...

Juhannuksesta on jo tovi vierähtänyt ja  paljon on ehtinyt tapahtua, niin kasvihuoneessa kuin muutenkin.

Viikko sitten perjantaina sain toimituksen Oulusta! Ystäväni, joka asuu sielläpäin, kävi noutamassa muutaman chilin kaverilta, joka joutui niistä luopumaan. Eihän noitä pikkuisia nyt voinut antaa roskiinkaan mennä!

Uusina tuttavuuksina kasvihuoneeseen pääsivät Aji Fantasy (Capsicum baccatum), Naranga (Capsicu, baccatum), muutama Ecuador Purple (Capsicum annuum) ja mysteerichili, joka on varmasti Capsicum chinenese mutta mikä lajike, se selvinnee vasta myöhemmin.

Aji Fantasy (C. baccatum)
Ecuador Purple (C. annuum)


Kasvihuoneessa on melkoisen ahdasta ja siirsin "Jallut" (Jalapeñot) ulos sieltä, jotta saisin enempi tilaa. Nuo jalapeñot ovat siis todella myöhään kylvetyistä siemenistä mutta ovat jo kivasti kasvaneet,  haaroittuvat jo ja parissa näyttäisi olevan kehitteillä ensimmäiset nuputkin.

Lähes kaikki lajikkeet kukkivat jo! Ainoastaan Trepadeira Werner, Aji Finlandia, Jalapeñot ja Lemon Drop ovat vasta nuppuasteella.

Kaikkein hämmentävin chili tuolla on Aji Mango (Capsicum baccatum), joka kukkii vallan vimmatusti ja podit kasvavat MUTTA ne podit... niin, nepä eivät olekaan vihreitä vaan VIOLETTEJA!!!
Mitä on tapahtunut? Ehkä risteymä? Jotain muuta lajikkeen "epävakautta"? Kasvin kukka on kaunis, baccatumille tyypillinen, mutta se hedelmä/marja! Hyvin mielenkiintoista ja tosiaan odotan, millaista satoa syksymmällä tuosta kasvista pääsen poimimaan.

Aji Mango (C. baccatum) ja violetti podi
Aji Mangon erikoisen värinen podi

2 kommenttia:

  1. Hieno kukka Ecuador Purplessa, onko se varmasti C.Annuum kun on noin syvän lila kukka?

    VastaaPoista
  2. Hei! Juu, kyllä sen pitäisi C. annuum olla, vaikka kukka ei tyypillinen valkoinen olekaan. Tuollaisia liiloja kukkia on joissain muissakin annuumeissa, mm. Bolivian Rainbow'ssa. :)

    VastaaPoista