Lemon Drop (Capsicum baccatum) |
Chili-inkivääri-porkkanasosekeitto
- n. 1 kg porkkanaa
- 2 isoa valkosipulinkynttä
- 1 isokokoinen sipuli
- 2 rkl raastettua inkivääriä
- 2 Lemon Dropia (tulisuus 8/10)
- 1 liha- tai kasvisliemikuutio
- suolaa
- valkopippuria myllystä
- 1 dl vispikermaa
Lisukkeena voi tarjoilla vaaleaa leipää, esim. patonkia.
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää liha/kasvisliemikuutio. Vettä tarvitaan vain sen verran, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Lisää viipaloidut porkkanat, valkosipuli, sipuli, chili ja raastettu inkivääri. Mausta suolalla ja valkopippurilla, oman maun mukaan. Ota kattila pois liedeltä ja soseuta, kun porkkanat ovat kypsyneet pehmeiksi. Sekoita lopuksi joukkoon vispikerma. Laita kattila uudelleen liedelle ja kiehauta.
Vinkki: Kaada ennen soseuttamista "ylimääräistä" lientä (talteen) pois kattilasta, ettei soseesta tulisi vahingossa liian vellimäistä. Lisää lientä tarvittaessa joukkoon.
No siinähän on mielenkiintoinen resepti.
VastaaPoistaSosekeittoa olen tehnyt lähinnä kurpitsasta, mutta tottahan porkkanakin sopii, jos keittää vähän pidempään. Menee kokeiluun.
Tuota kannattaa kyllä kokeilla. Annos kannattaa puolittaa, jos on vähemmän syöjiä eikä halua lämmitellä sosekeittoa uudelleen.
PoistaTuo muuten saattaisi sopisi kastikkeeksi, vaikka grillatulle/paistetulle kananrinnalle ja riisille (kerman voi jättää tuolloin pois).
Lämmitä ylijäänyt kastike myöhemmin ateriaksi ja taita makua pehmeämmäksi kermalla.
Hyvä, kun Chilivaari muistutit minua! Pitää kokeilla jotain chili-inkivääri(-kookos)-kurpitsakeittoa loppuviikosta.
Ainakin kurpitsa-sosekeitto vain paranee uudelleen lämmittäessä.
Poista