maanantai 14. lokakuuta 2019

Koekeittiöstä, hyvää päivää :)

Kokeilin tänään chili-inkivääri-porkkanasosekeiton valmistusta ja voi hyvänen aika!! Se oli niin hyvää! Keitto oli maultaan erinomainen ja kaiken kruunasi Lemon Dropista saatu polte, joka hellien lämmittää vieläkin!

Lemon Drop (Capsicum baccatum)
Eli, Markon reseptinurkkauksesta syksyinen sosekeitto:

Chili-inkivääri-porkkanasosekeitto

  • n. 1 kg   porkkanaa
  • 2            isoa valkosipulinkynttä
  • 1            isokokoinen sipuli
  • 2            rkl raastettua inkivääriä
  • 2            Lemon Dropia (tulisuus 8/10)
  • 1            liha- tai kasvisliemikuutio
  • suolaa
  • valkopippuria myllystä
  • 1 dl        vispikermaa
          Lisukkeena voi tarjoilla vaaleaa leipää, esim. patonkia.


Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää liha/kasvisliemikuutio. Vettä tarvitaan vain sen verran, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Lisää viipaloidut porkkanat, valkosipuli, sipuli, chili ja raastettu inkivääri. Mausta suolalla ja valkopippurilla, oman maun mukaan. Ota kattila pois liedeltä ja soseuta, kun porkkanat ovat kypsyneet pehmeiksi. Sekoita lopuksi joukkoon vispikerma. Laita kattila uudelleen liedelle ja kiehauta.

Vinkki: Kaada ennen soseuttamista "ylimääräistä" lientä (talteen) pois kattilasta, ettei soseesta tulisi vahingossa liian vellimäistä. Lisää lientä tarvittaessa joukkoon.

3 kommenttia:

  1. No siinähän on mielenkiintoinen resepti.
    Sosekeittoa olen tehnyt lähinnä kurpitsasta, mutta tottahan porkkanakin sopii, jos keittää vähän pidempään. Menee kokeiluun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota kannattaa kyllä kokeilla. Annos kannattaa puolittaa, jos on vähemmän syöjiä eikä halua lämmitellä sosekeittoa uudelleen.

      Tuo muuten saattaisi sopisi kastikkeeksi, vaikka grillatulle/paistetulle kananrinnalle ja riisille (kerman voi jättää tuolloin pois).

      Lämmitä ylijäänyt kastike myöhemmin ateriaksi ja taita makua pehmeämmäksi kermalla.

      Hyvä, kun Chilivaari muistutit minua! Pitää kokeilla jotain chili-inkivääri(-kookos)-kurpitsakeittoa loppuviikosta.

      Poista
    2. Ainakin kurpitsa-sosekeitto vain paranee uudelleen lämmittäessä.

      Poista