perjantai 18. lokakuuta 2019

Tänään ruokalistalla kurpitsasosekeittoa

Tänään tein (Chilivaarin innoittamana) sosekeittoa uunissa paahdetusta myskikurpitsasta. Sosekeitto onnistui aivan erinomaisesti mutta muistutti minua samalla siitä tosiasiasta, etten ole koskaan pitänyt kookoksesta, missään muodossa, erityisen paljon. Ensi kerralla kokeilen laittaa kookoskerman sijaan tuttua ja turvallista vispikermaa pehmentämään makua. Maisteluraati piti kuitenkin keiton mausta ja itsekin toki otin sitä lisää. Tulisuutta kahdesta Lemon Dropista tuli oikein mukavasti mutta jos haluaa "miedomman" version, niin silloin yksikin varmasti riittää. Valkosipulin lisäämistä harkitsin mutta jätin tällä kertaa sen pois.  😄


Chili-inkivääri-kookos-(myski)kurpitsasosekeitto

      ·         1 kg     kuorittua myskikurpitsaa (1 kpl)
·         1          isohko sipuli
·         1 rkl     raastettua inkivääriä
·                              ruokaöljyä kuullottamiseen
·         1 tl       jauhettua korianteria
·         1-2       Lemon Dropia (8/10)
·         1          kasvisliemikuutio
·                              suolaa oman maun mukaan
·         1-2 dl   kookoskermaa

Kuori ja paloittele kuorittu myskikurpitsa (muukin talvikurpitsa käy). Paahda palat leivinpaperin päällä uunipellillä, 200 asteisessa uunissa noin 40-50 minuuttia.

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota hienonnettu sipuli ja raastettu inkivääri siinä. 

Lisää paahdetut kurpitsat, vettä sen verran että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Lisää liemikuutio/fondi. 

Mausta suolalla ja korianterilla. Keitä 10-15 minuuttia. 

Soseuta sauvasekoittimella ja lisää joukkoon kookoskerma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti