perjantai 13. joulukuuta 2019

Upea chili-suklaakakku

Sain ystävältäni upean chili-suklaakakun reseptin, joka on niin totaalisen suklainen että oksat pois. Ohjetta varioitiin niin, että miedon chilin asemesta laitoimme taikinaan tulisempaa Rocotoa, Rio Huallagoa. Tuon Rocoton tulisuus on niin pyöreä ja pehmeä, ettei se tuntunut kakussa dominoivalta tai tajuntaa räjäyttävältä vaan noin 5 minuutin kuluttua maistamisesta alkoi tuntua sellainen miellyttävä, lämmin polte. Jos tosi chilipää haluaa tästä rajumman pommin, niin lisää pitää laittaa...


Chili-suklaakakku

 200 g                  tummaa suklaata
200 g                  voita

3 dl                      sokeria
2 dl                      vehnäjauhoja
1 dl                      kaakaojauhetta

4                          munaa

chiliä--- sopivasti
ripaus suolaa

Chiliä sopiva määrä. Alkuperäisessä reseptissä sanotaan hyväksi määräksi 1-2 mietoa chiliä tai kuten  omassa tapauksessani 2 jääpalakuutiota (=puolikas) Rocotoa (Rio Huallago, tulisuus 8/10)

Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia

1.       Sulata voi ja suklaa ja lisää joukkoon chilit ja suola

2.       sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää joukkoon chili-suklaa-voisula

3.       vatkaa kananmunien rakenne rikki ja lisää muutamassa erässä taikinaan. Sekoita tasaiseksi.


Kakku on hyvin tiivis, supersuklainen, eikä kohoa juurikaan. Se jää sisältä kosteaksi, ei kuitenkaan mutakakkumaiseksi. Yksinkertainen annos riittää yhdeksi levykakkupohjaksi tai pieneksi kakuksi pyöreään (24-26 cm) vuokaan. Yksi tällainen, kolmikerroksinen levykakku riittää isommallekin määrälle vieraita, isoa palaa kun ei oikein kannata ottaa 😉 Levykakun täytteeksi sopii loistavasti esim. vadelmahillo-rahkatäyte, joka raikastaa muuten niin suklaista makunautintoa.

Chili-suklaakakku koristeltuna koira-aiheeseen juhlatilaisuuteen sopivaksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti