Chili-suklaakakku
200 g voita
3 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
4 munaa
chiliä--- sopivasti
ripaus suolaa
Chiliä sopiva määrä. Alkuperäisessä reseptissä sanotaan hyväksi määräksi 1-2 mietoa chiliä tai kuten omassa tapauksessani 2 jääpalakuutiota (=puolikas) Rocotoa (Rio Huallago, tulisuus 8/10)
Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia
1. Sulata
voi ja suklaa ja lisää joukkoon chilit ja suola
2. sekoita
keskenään kuivat aineet ja lisää joukkoon chili-suklaa-voisula
3. vatkaa
kananmunien rakenne rikki ja lisää muutamassa erässä taikinaan. Sekoita
tasaiseksi.
Kakku on hyvin tiivis, supersuklainen, eikä kohoa juurikaan. Se jää sisältä kosteaksi, ei kuitenkaan mutakakkumaiseksi. Yksinkertainen annos riittää yhdeksi levykakkupohjaksi tai pieneksi kakuksi pyöreään (24-26 cm) vuokaan. Yksi tällainen, kolmikerroksinen levykakku riittää isommallekin määrälle vieraita, isoa palaa kun ei oikein kannata ottaa 😉 Levykakun täytteeksi sopii loistavasti esim. vadelmahillo-rahkatäyte, joka raikastaa muuten niin suklaista makunautintoa.
Chili-suklaakakku koristeltuna koira-aiheeseen juhlatilaisuuteen sopivaksi |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti