perjantai 27. joulukuuta 2019

Kypärä pois päästä!

Taimilaatikossa kuhisee ja tällä hetkellä 11/12 Capsicum chinensen siementä on itänyt, Rocotoista puolestaan vasta 8/18. Tuolla on kolmen Capsicum pubescens -lajikkeen siemeniä, joista yksikään ei ole noussut. Epäilen kyllä vahvasti, etteivät ne idä lainkaan mutta katsotaan vielä. Toivossa on hyvä elää, sanoi aikoinaan jo se lapamatokin!

Otsikossa jo "vihjailin" kypäräpäästä! Yksi Rocoton taimi ei omasta siemenkuorestaan tahtonut luopua, joten sitä piti vähän auttaa. Vankalla, viime vuoden kokemuksella, osasin toimia oikein! Työvoitto, toden totta!

Tällä kertaa en hengitelyt paperipussiin, yrittänyt joka päivä pariin kertaan nyppiä kypärää pois pinsettien avulla tai aggressiivisesti omin sormin riuhtomalla! Maltoin siis mieleni ja tipauttelin joka päivä siemenkuoreen muutaman pisaran vettä, toivoen että se pehmenee. Kahdeksan päivää itämisestä, tuo kuori oli pehmennyt niin, että kun tänään sitä varovasti kokeilin, se irtosi melkein kuin itsestään!

Monenlaisia hyviä neuvoja saa, kun lukee harrastajien kokemuksia mutta väittäisin, että todellakin se paras tapa on vain yrittää valella vedellä sitä kuorta ja... odottaa hyvin, hyvin kärsivällisesti. Itsellä tuo tapa toimii hyvin. Ei se taimi siihen nuudu, jos viikonkin ovat sirkkalehdet kuoren sisällä.





Toinenkin uutinen on pakko kertoa! Tänään sain tilaamani kasvatusteltan! En ole sitä vielä edes avannut paketista sillä ensin pitää raivata tilaa sille. Täällä, kun on sen verran paljon kaikenlaista huonekalua, että jotain pitää poistaa, ennen kuin uutta saa tilalle. Kirjahylly saa luvan lähteä ja sitä onkin tyhjennetty jonkin verran. Luulen, että viimeistään vuodenvaihteen tienoilla uusi, upea kasvatuspaikka noille chileille on pystyssä.

Tuolla teltalla haen tasaisempia elinoloja chileille, esikasvatukseen lähinnä. Mielenkiintoinen projekti, josta tulen varmasti postaamaan paljonkin tulevan kevään aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti