lauantai 21. joulukuuta 2019

Kasvaa, kasvaa...

Miten kuvailisin tunteitani juuri nyt? Toista, "oikeaa", kasvatuskauttani olen aloitellut ja mielestä ei vain voi unohtua ne viime kevään katastrofaaliset epäonnistumiset. Pari viikkoa sitten en ollut ollenkaan innossani laittamassa uusia siemeniä itämään mutta kyllähän se innostus löytyi, jopa helposti!

Rocotot ovat se tämän kauden 2020 juttu! Sen päätin jo kesän-syksyn aikana, unohtamatta muitakaan. Rocotot ja chinenset on nyt laitettu itämään, kasvamaan laitettavat C. baccatumlajikkeet jo päätetty (oikeus muutoksiin pidätetään) ja C. annuumeja pitää olla myös. Muutama villichilikin olisi kiva, katsotaan mitä tuleman pitää.

Edelliseen postaukseeni laitoinkin jo muutaman lähikuvan Rocoton (San Pedro Amarillo) itämisestä. Jotenkin sen kasvun ihmeen seuraaminen on nostanut innostusta vielä lisää. Tähän, vuoden pimeimpään aikaan on vaan niin mukavaa seurata uutta kasvua ja ihmetellä, miten ponnekkaasti se pienikin taimen alku nostaa itseään ylös!

Tapaninpäivänä 26.12.2019 tulee vuosi kuluneeksi ensimmäistä blogikirjotuksestani. Sen kunniaksi lähetän postitse kolmelle tähän kirjoitukseen kommentoineelle ja yhteystiedot laittaneelle henkilölle pienimuotoisen siemenpaketin, sisältäen n. kolmen-neljän eri chililajikkeen siemeniä.

Lähetä kommenttisi lisäksi myös samansisältöinen sähköposti, liittyen osallistumisestasi osoitteeseen: marko.o.salmela@gmail.com, niin voin olla suoraan yhteydessä sinuun 1.1.2020. Kommentoida saa ilman osallistumisvelvoitettakin. 😀

Sana on vapaa! Kommentoi vaikka joihinkin seuraavista kysymyksistä:

 • Mitä/millaista sisältöä toivoisit blogissani käsiteltävän?
 • Mikä blogissani miellyttää sinua?
 • Mitä kehitysehdotuksia sinulla on?   
 • Miksi juuri sinä tarvitset tuon siemenpaketin?
 • Ihan mitä vaan muuta mieleen tulevaa kommenttia.
Ilmoittaudu mukaan viimeistään 31.12.2019, mikäli haluat osallistua. Jos kommentoijia on enemmän kuin kolme, suoritan arvonnan 1.1.2020. Voittajille ilmoitan sähköpostilla.

Ja vielä... pari kuvaa tältä päivältä:

San Pedro Amarillo (C pubescens)

San Pedro Amarillo (C. pubescens)

5 kommenttia:

 1. Minua miellyttää värikäs tapasi kertoa chilien kasvatuksesta ja innostuksesi ja rakkautesi tähän joskus jopa haasteelliseen lajiin. En välttämättä tarvitse sitä siemenpakettia koska tein juuri eilen inventaarion ja listasin 64 eri lajiketta joista minulla on siemeniä.

  VastaaPoista
 2. Värikäs ja mukaansa tempaava kirjoitustyyli. Voisin kokeilla ns. Kuumalla seinällä kasvatusta, ulkoilmassa. Mielenkiinnolla seuraan, kuinka taimet kehittyvät ja tuottavat kasvattajalle ilon ja hien tunnetta!

  VastaaPoista
 3. Intoasi �� chilien kasvattamiseen on ollut ihanaa seurata ♥️

  VastaaPoista
 4. Rakkaus, paneutuminen ja intohimo tähän harrastukseesi tulee selväksi kirjoituksessasi ja silloin myös ulkopuolisen asiaan vihkiytymättömänkin on ilo lukea aiheesta, vaikka se itselle vieras onkin.

  VastaaPoista
 5. Empä ole koskaan chiliä kokeillut,mut tuskin onnistuisikaan.Tomaatteja yritin kasvattaa 3 tuli kaksi oli halki jo raakana ja kolmas ei maistunut miltään.

  VastaaPoista