sunnuntai 29. syyskuuta 2019

Kokkailua chilisadosta

Tunne on melkoisen hieno, kun saa kypsää satoa noista kasvateista! Tänään kävin keräämässä pääosin sen sadon, joka oli kypsynyt. Lisää on toki tulossa, jos vain säät sallivat ja sähköä tulee pistorasiasta.

Päivän saalis: Cayennea, Habanero, Orange Glow, Rocoto Rio Huallago,
Lemon Drop, Aji Fantasy ja Naranga

Aji Habanero (C. baccatum) on tuottoisa

Jo aiemmin olen tehnyt Paholaisen hilloa ja Jamie Oliverin chilikastikereseptiä mukaillen omia pöperöitä. Paholaisen hilloon käytin Habaneroa ja Chilikastikkeeseen suhteellisen tulista "Manguyoa" (Aji mango x Aji Ayuyo) ja supertulista (Carolina Reaper x Clavo Red) chiliä.

Tänään tein Chilivaarin ohjeen mukaan etikkaliemeen säilöttyä Cayenne-Aji Habanero -mixiä ja vielä noin pari litraa Chili-omenahilloa, jossa käytin Aji Habaneroa.

Chiliä etikkaliemessä


Chili-omenahillo

2 kg                  omenoita
3-4 dl               vettä

Lohko omenat kattilaan, lisää vesi ja keitä pehmeiksi. Soseuta sosemyllyllä (käsin veivattavalla) ja kaada sose takaisin kattilaan.

2 pkt (660 g)    hillomarmeladisokeria
n. 7-8 kpl         chiliä (Aji Habanero)
2                       sitruunan mehu + kuori tai sitruuna/limemehua

Lisää chilit ja marmeladihillosokeri + sitrusmehu soseen joukkoon ja keitä vielä viisi minuuttia.
Kaada puhtaisiin, uunissa +100 asteessa vähintään 30 min. olleisiin hillopurkkehin.


Chili-omenahlloa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti