Päivän saalis: Cayennea, Habanero, Orange Glow, Rocoto Rio Huallago, Lemon Drop, Aji Fantasy ja Naranga |
Aji Habanero (C. baccatum) on tuottoisa |
Jo aiemmin olen tehnyt Paholaisen hilloa ja Jamie Oliverin chilikastikereseptiä mukaillen omia pöperöitä. Paholaisen hilloon käytin Habaneroa ja Chilikastikkeeseen suhteellisen tulista "Manguyoa" (Aji mango x Aji Ayuyo) ja supertulista (Carolina Reaper x Clavo Red) chiliä.
Tänään tein Chilivaarin ohjeen mukaan etikkaliemeen säilöttyä Cayenne-Aji Habanero -mixiä ja vielä noin pari litraa Chili-omenahilloa, jossa käytin Aji Habaneroa.
Chiliä etikkaliemessä |
Chili-omenahillo
2 kg omenoita
3-4 dl vettä
Lohko omenat kattilaan, lisää vesi ja keitä pehmeiksi. Soseuta
sosemyllyllä (käsin veivattavalla) ja kaada sose takaisin kattilaan.
2 pkt (660 g) hillomarmeladisokeria
n. 7-8 kpl chiliä
(Aji Habanero)
2 sitruunan
mehu + kuori tai sitruuna/limemehua
Lisää chilit ja marmeladihillosokeri + sitrusmehu soseen joukkoon ja keitä vielä viisi minuuttia.
Kaada puhtaisiin, uunissa +100 asteessa vähintään 30
min. olleisiin hillopurkkehin.Chili-omenahlloa |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti