lauantai 4. tammikuuta 2020

Harsosääskiansat toimvat!!

Aiemmin kerroin, että löysin harsosääsken toukan turvebriketistä ja siitä se noiden lentävien pelien  pyydystäminen alkoi! Ohjeeksi sain tarra-ansat, joita hain Jyväskylän Biltemasta. Joitain harsosääskiä onkin lennellyt niihin, joten voin sanoa ansan toimivan.

Liima-ansa toimii!

Harsosääkiä liima-ansassa

Kuitenkin, jostain luin, että tehokas ansa on samanlainen, kuin mitä banaanikärpäsille tehdään. Laitoin kokeeksi jäätelörasiaan punaviinimarjan mehua, vettä ja pisaran astianpesuainetta. Rasia kasvatustelttaan ja odottelemaan tuloksia. Näin parin päivän jälkeen en voi kuin todeta tuon "mehu-pesuaineansan" olevan yhtä hyvän tai jopa tehokkaamman, kuin liima-ansan! Tälle siis vahva suositus minulta.

Mehu-pesuaineansa houkuttelee harsosääskiä puoleensa!
Eiväthän nuo harsosääsket ole lainkaan niitä chilien tai ylipäätään muidenkaan kasvien pahimpia tuholaisia mutta toukkavaiheessa voivat vahingoittaa hentoja juuria. Eivätkä ne lentävät aikuiset nyt välttämättä ihastusta herätä. Näinkin yksinkertaisella tavalla noita voi hävittää! Kerron kyllä jatkossa, miten on käynyt! Toivottavasti hyvin ja sääskille huonosti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti