perjantai 3. tammikuuta 2020

Pieni kuvallinen katsaus tämän hetken viherryksiin

Rocotojen kasvua ei ole ehkä tarpeen esitellä, kun siellä ei juurikaan sirkkalehteä kummempaa ole tapahtunut. Kolmen Rocoton siemenet eivät ole itäneet lainkaan. Olisivatko sen verran vanhoja jo, etteivät niin helposti idäkään... Kaikkiaan tällä hetkellä pinnalla on viiden eri Rocotolajin taimia, sirkkalehtivaiheessa tosin vasta vielä.

Muutamat C. chineneset sen sijaan kasvattavat jo ensimmäistä tai jopa toista oikeaa lehtipariaan. Tässä alla kolmen lajikkeen taimia:

Cheiro Recife (C. chinense)

Habanero, West Indian Yellow (C chinense)

Dalle Khursani (C. chinense)

Näiden, vasta kasvuaan aloittavien lisäksi kasvatusteltassa kasvavat ja talveaan viettävät Habanero Gambia (C. chinense), kolme Piri-Piriä (C. frutescens tai C. annuum) ja CGN 21500 (C. chinense). En ole näitä juurikaan nyt talvettamisen aikana lannoittanut, ainoastaan pari-kolme kertaa antanut laimeaa lantaa. Tässä kohta varmasti pitää alkaa lannoittamaan säännöllisemmin.

Olen tähän saavutukseeni oikeastaan hyvin tyytyväinen sillä tämä on tosiaan ihan ensimmäinen kerta, kun kokeilen talvettaa chilejä. Viisi seitsemästä on vielä elossa ja sehän on reilusti yli 70%! Ei hullummin, vai mitä? 😀


Habanero Gambia (C. chinense)

Habanero Gambia (C. chinense)

Piri-Piri (C. frutescens? C. annuum?)

CGN 21500 (C. chinense)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti