Jatketaanpa siitä, mihin viimeksi jäätiin eli tänä keväänä tuolla kasvatusteltassa kasvavista lajikkeista.
Early Jalapeño (Capsicum annuum)
Lajikkeen nimi "Early jalapeño" kertookin itse asiassa oleellisen tästä lajikkeesta. Se on jalapeño, joka on nopeakasvuinen ja aikainen sekä tuottaa runsaasti satoa. Maukas chili ruokaan kuin ruokaan. Tulisuus noin 4/10. Kaksi tainta tällä hetkellä turve-perliittisekoituksessa.
|
Early Jalapeñot näppärästi maitopurkeissa |
|
Kaksi ylintä ovat Early Jalapeñoja, alhaalla ja oikealla Dalle Khursanit (Capsicum chinense) |
Habanero, West Indian Yellow (Capsicum chinense)
Myös tämän lajin kohdalla nimi kertoo lähestulkoon kaiken 😎. Kyseessä on siis Länsi-Intiasta kotoisin oleva keltainen habanero. Tulisuutta n. 9/10 ja kuulemma maultaan jopa perushabaneroa parempi... mielenkiintoinen lajike ja odotan, että pääsen maistamaan.
|
Habanero, West Indian Yellow |
|
Haaroittuu jo kivassti |
Inca Berry (Capsicum baccatum)
Inca Berry on erittäin satoisa lajike, jonka marjat ovat pyöreähköjä, paksulihaisia ja herkullisia eri kypsyysasteissa. Tulisuutta on keskitulisen chilin verran eli n. 6-7/10. Kasvaa C. baccatumeille tyypilliseen tapaan köynnöstäen ja tarvitsee tukemista.
|
Inca Berry (C. baccatum) tarvitsee nyt jo pientä tukemista |
Rocoto, Guatemala Orange (Capsicum pubescens)
Oranssi rocotolajike Guatemalasta. Paksulihainen, mehukas ja maukas kuten rocotot tyypillisesti ovat. Tulisuus n. 7/10. Nauttii päivänpaisteesta ja lämmöstä mutta vastapainoksi yöt saavat olla huomattavasti viileämpiä.
Tämä kaveri jumitti prhanan pitkään ihan sirkkalehtivaiheessa. Siirsin sen ebbiin ja toivoin, että se alkaisi kasvaa mutta mitään ei tapahtunut pitkään aikaan. Sitten, yhtäkkiä se päättikin jatkaa kasvuaan. Toivottavasti ehtii vielä kesän aikana tuottamaan kunnon sadon.
|
Rocoto, Guatemala Orange kasvaa sittenkin |
Serrano (Capsicum annuum)
Tällä hetkellä ebbin kookkain chili. Kaksi Serranoa tuolla kasvaa, molemmat nyt ebbissä. Serrano "vuoristolais-/vuorisolainen" on Meksikon keskiylängöltä, Pueblan ja Hidalgon alueelta, kotoisin oleva chililajike. Serrano on Meksikolaisen keittiön suosituimpia chililajikkeita, tulisuudeltaan noin 6/10.
|
Serrano |
|
Nyt jo noin isoksi kasvanut |
Turkish Pepper (Capsicum annuum)
Tässäkin tapauksessa nimi kertoo kotipaikkakunnan eli kyseessä on turkkilainen C. annuum -lajike. Se on cayennemainen, kipakkapoltteinen, suurin piirtein 7/10.
|
Turkish Pepper ebbissä |
|
Turkish Pepper (Capsicum annuum) |
Mukavaa, talvisen tuntuista kevätpäivää kaikille!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti