perjantai 10. huhtikuuta 2020

Suunnitelmia kevään/kesän ja syksyn varalle

Tervehdys lukijat! Toivottavasti pysyttelette turvassa!

Olen tässä jo muutaman ajan miettinyt tulevaa kesää ja kasvihuonekautta. Viime keväänä huolena olis se, että kuinka tuo 8 neliömetrin tunnelikasvihuone muka täyttyy chileillä, kun kotona kasvaa vain yksi ainut riutunut taimi. No, täyttyihän se... 😀

Nyt, kun tuolla kasvatusteltassa on kaikkiaan 22 isoa ja pienempää chlinalkua ebb &flow -vesiviljelyssä ja loput mullassa, mietin nyt vain sitä, että mihin nuo prhanat mahtuvat kesäksi??!!

Ajattelin siis rakentaa kaksi pitkää (2,5 m) ränniä tuonne ulos kasvihuoneeseen. Ensimmäinen ajatus oli, että niille saisi yhteisen reson (ravinneliuosastian) mutta se kaatui lähes mahdottomaan eli päätin rakentaa kaksi erillistä ebbiä, omine resoineen. Nuo ravinnesäiliöt ajattelin upottaa maahan, eli niille kaivan kuopat, joihin ne upotetaan. Näin voin ehkä säädellä litkun lämpötilaa paremmin.

Eli. kaikkiaan ebb &flow -ränniä olisi n. 5 m ja chilejä niissä yhteensä max. 22 kpl. Loput saavat tyytyä multaan!

Nyt, kun tämä resoasia on selvillä, pitää ostaa vesipumput, letkut. läpiviennit ja se tärkein, eli vaneri! Teen siis vanerista nuo rännit. Olen päätynyt 15 mm havuvaneriin, älkää kysykö miksi.Niistä Jukka "Fatalii" Kilpisen ohjeiden mukaan rännit, jotka aion kuitenkin päällystää kunnon muovilla! Katsotaan, mitä siitä tulee!

Kunhan saan pumput hankittua, on aika ostaa niihin sopivat letkut ja läpiviennit. Uppopumppujen tehokin on ollut iso kysymysmerkki, jota on pitänyt omassa pikku päässään selvittää. Ehkä se on nyt ok.. toivon ainakin niin.

Tämä on kaikkiaan melkoisen suuri projekti! Tämän takia haluan suunnitella kaiken mahdollisimman tarkasti etukäteen ja siltikin tulee yllätyksiä!

Päivitän blogia rakennusvaiheen edetessä mutta nyt pitää rauhoittua!

Rauhallista pääsiäistä! Älkää tukehtuko kulitsaan ja pashaan!

Pientä vihreää, eli Serranon (Capsicum annuum) herkkä kukkakuva tähän päätteeksi!

Serrano (Capsicum annuum) kukkii ebb & flow -vesiviljelyjärjestelmässä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti