keskiviikko 30. joulukuuta 2020

Kasvatusteltassa tapahtuu uuden vuoden kynnykselläkin

 Näin vuodenvaihteen tienoilla on hyvä muistella menneitä, ainakin vähän.

Viime kesä meni yllättävänkin nopeasti, vaikka kaikki kesäajan viikonloput vapautuivatkin harrastuksista. Kaksi pitkää vesiviljelyränniä tuolla ulkona ja useita chilejä vielä multaviljelyssä.

Melko mukavastihan tuo vesiviljely sujui, tosin yksi pahempi töppäys sattui kerran, kun vaihdoin ravinneliuoksia! Jostain käsittämättömästä syystä laskin lannoitteiden määrän ja keskinäiset suhteen niin päin puuta, kun tällainen takapihaviljelijä vain saattaa! Rumat ravinnepuutoksethan siitä sitten seurasivat mutta jonkun ajan päästä tilanteen korjattuani kasvutahti alkoi normalisoitua ja väri palata lehtiin. Tästä opin ainakin sen, ettei kiireessä ja hutiloimalla kannata sekoitella reilua sataa 120 litraa ravinneliuoksia.

Sato oli hyvä ja varsinkin pari C. chinenseä teki odotuksiin nähden upean sadon. Samoin Rocotoista Manzano Rojo tuotti ison määrän marjaa.

Sain rakennettua tuonne kasvatustelttaan toisen Ebb & flood -järjestelmän, joten saan tuplamäärän taimia kasvatukseen. Rocotot siellä jo ovat pitkällä. C. chinensejä pari olen laittanut ja tosiaan muutama villi/puolivilli on tulossa. Vielä pitää pohtia, mitkä C. baccatumit ja C. annuumit laitan kasvamaan.

Ei muuten tämä alkukausikaan ihan strömsöläisittäin ole sujunut. Jostain kumman syystä ravinneliuoksen pH on pari kertaa tipahtunut todella paljon. Tosin, luulen sen johtuvan siitä, että olen tipauttanut vesijohtoveden pH-arvoa turhan reippaasti. Ensimmäisen kerran, kun lehdet alkoivat kellastua, vaihdoin liuoksen. Sama pääsi tapahtumaan toiseen kertaan mutta tuolloin otin viitisentoista litraa liuosta pois ja korvasin vedellä. Sillä tasaantui pH ja ehkä lannoitepitoisuus tipahti juuri sopivalle tasolle. Minulla on nimittäin paha tapa käyttää pikkusen vahvempaa litkua, kun mitä ehkä tarvitsisi.

Black Friday -tarjosi oivallisen tilaisuuden hankkia aiemmin hankkimieni "sääasemien" tilalle laatua! Ostin kolme RuuviTagia, joista yhden sijoitin ulos kasvihuoneeseen ja yhden kasvatustelttaan. Nyt kelpaa ihmetellä ilman lämpötilaa ja kosteutta tuolla pääkallonpaikoilla.

Olen suhteellisen vakuuttunut siitä, että tämä oli koronavuoden 2020 viimeinen päivitys blogiini, jotenEi kommentteja:

Lähetä kommentti