tiistai 15. tammikuuta 2019

Hukkumiskuolema taimitarhassa?

No... siinähän taisi käydä huonosti, kun kasvuturpeessa olevat taimet kostutin viikonlopun poissaoloa varten liian tehokkaasti! Altakastelun ajateelin olevan loistava ajatus mutta kuinkas sitten kävikään.

Tulin kotiin sunnuntai-iltana ja totesin lähes kaikkien taimien kuolleen pystyyn! Ainoastaan pari omissa poteroissaan olevaa taimea oli säilynyt hengissä. Vielä kylvöastiassa olevat koulimattomat taimet olivat säilyneet hengissä.

Katastrofi!! Itse käytän sanontaa: Enemmän innokas kuin älykäs! Se olen nyt minä mutta minkäs teet. Uutta matoa vain koukkuun ja yritetään uudelleen ja koetetaan ottaa oppia jo tehdyistä virheitä, jotta pääsee tekemään uusia :)

Kasvuturve näköjään sitoo saamansa kosteuden todella tehokkaasti. Tätä jo vähän ounastelinkin mutta nyt se tuli nähtyä omin silmin. Taimiruukut tihkuivat vettä ja väittäisin tuhon syyksi juurten "tukehtumista".

Ostinpa siis taimimultaa, jonka luulisin toimivan pikkutaimien kanssa kasvuturvetta paremmin. Toivottavasti jatkossa osaan varoa kastelemasta pikkuisia liikaa.

Tällä kertaa kylvin siemenet turvebriketteihin, jotka on helppo siirtää multaan, kun taimen juuret kasvavat tarpeeksi vahvoiksi ja pyrkivät ulos briketistä. Saa nähdä, kuinka tällä kertaa onnistun idättämään/kasvattamaan taimet. Ei auta kuin odottaa... onneksi muutama chili on tosiaan vielä elossa, eli ihan tyhjästä ei tarvitse kaikkea aloittaa :D

Uusi yritys

Nuokin vielä elossa, toivottavasti vielä pitkään

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti