perjantai 25. tammikuuta 2019

Palovammoja ja kosteutta ilmassa

Liikakastelusta pelastetut muutamat taimet osoittivat uusia merkkejä nuutumisesta! Hitto, tällä kertaa lehdet nahistuivat, paloivat osittain karrelle ja sirkkalehdet saivat luvan jättää maallisen vaelluksensa!!

Piti oikein eilisiltana laittaa Facebookin chilifoorumille kysymystä, että mistä alla olevissa kuvissa näkyvät vauriot voisivat johtua. Vakuutuin saamieni vastausten perusteella siitä, että loisteputki on ollut turhan lähellä ja polttanut nuo lehdet karrelle. Sikäli jännittävää, että monella chiliharrastajalla ne putket yms. valot ovat lähes kiinni noissa kasveissa. Minulla se aurinko paahtoi n. 30 cm:n päässä. Noh, lamppua tuplasti korkeammalle ja valoa varovasti alkuun, karaisten pikkutaimia ilman, että poltan ne. Tällä hetkellä lamppu on n. 60 cm:n korkeudella taimista.

Lisäksi ehdotettiin, että laittaisin ilmankostuttimen pöhisemään ja voisin peittää noita taimia juomalaseilla, jotta ilmankosteus olisi parempi. Done! Tulihan noille tuopeillekin jotain "hyötykäyttöä"! 😂

Pienoiskasvarissa siemenet itävät ja olen noita turvebrikettejä pariin kertaan upottanut veteen puoleksi minuutiksi, jotta eivät pääse kuivumaan. Kuvasta näkyy, että lämpöä ja kosteutta siellä on. Sammutin toki jo tuon kasvarin alla olevan lämpötyynyn.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti