tiistai 1. tammikuuta 2019

Taimien koulimista

Huh, tulipa tartuttua tuumasta toimeen ja aloitin tänään pisimmälle ehtineiden taimien sijoittelun omiin taimiruukkuihin. Kouliminen on minulle varmasti se isoin the PEIKKO tässä herkässä kasvuvaiheessa. No, tehtävä se kuitenkin on jossain vaiheessa ja nyt, kun isoimmilla taimilla on jo toinen varsinainen lehtipari selkeästi näkyvissä, aloitin urakan.
Shishito (Capsicum annuum)
Miten sen tein? Tässä selostusta asiasta. Olin jo aiemmin tarroittanut noita ruukkuja taimia varten.

Täytin ne kasvuturpeella ja naputtelin ruukun pohjaan, jotta turve tiivistyisi. En siis juntannut turvetta tiukkaan vaan pyrin jättämään sen mahdollisimman kuohkeaksi.

Puukapustan varrella tein jokaiseen ruukkuun kohtuullisen kokoisen kolon taimelle.
Valmiit ruukut taimia varten
Istutusruukusta nostin/työnsin pohjasta turvepaakun ylös ja irroittelin taimet toisistaan. Tein sen niin varovasti kuin vain kykenin.
Tässä vaiheessa muuten on syytä todeta, että turve istutusruukuissa oli aika lailla kosteaa. Pitää muistaa varoa tästä eteenpäin liialla vedellä lotraamista!

Varovasti taimi uuteen ruukkuun, pieni tiivistys juurelle ja ripaus vanhaa kosteaa turvetta tukemaan. Istutin jotkut taimet ehkä hieman syvempään, kuin mitä ne olivat alunperin.
Taimet uusissa ruukuissaan
Kastelin (varovasti, ei liikaa...!!) uuden turpeen, suihkepullolla vettä vähän päälle ja se oli siinä.
Toivotaan, että kasvu jatkuu yhtä hyvänä!
Nyt eletään varsin jännitäviä vaiheita (näitä uusia jännityksen kohteita tulee näköjään aina lisää esille), kun seuraan sitä, miten pikkuiset ottavat vastaan uuden elintilansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti