keskiviikko 26. joulukuuta 2018

Alkuinnostus

Kuten kaikkiin harrastuksiin kuuluu, niin myös chilien puremaan auttaa vain se, että alkaa selvittää perustietoja harrastamastaan lajista. Olen viettänyt aikaa erilaisten  chiliforumien parissa, lukien ja yrittäen oppia niistä mahdollisimman paljon.

Kun "rohkeutta" on tarpeeksi, voi alkaa suunnitella chilien kasvattamista. Tai, en tiedä kuinka paljon se rohkeutta vaatii, enemmänkin heittäytymistä ja asialle omistautumista. Katsoin itselleni parhaimman mahdollisen ajan aloittaa kasvattamista. Aikaa, jolloin olisin paljon kotona, eivätkä kylvölaatikon siemenet ja taimet pääsisi kuivumaan. Joulukuun alkupuolisko oli juuri sellainen.

Siemeniä olin tosin jo hankkinyt aiemmin mutta kaikki muu oli vielä hankittava: Pienoiskasvihuone, jossa olisi riittävästi tilaa useille lajikkeille, kasvilamppu (LED) ja sille teline, kylvöturve, sumutinpullo ja kasvikyltit. Siinä varmasti ne tärkeimmät. Rahaa noihin kaikkieen meni n. 100 €, joten aika maltillisesti yritin rahaa projektiin sijoittaa.


Jotenkin sitä vain mielellään istui koneen ääreen ja kirjoitteli noihin kyltteihin lajikkeiden nimiä, laittoi turpeen kylvöastiaan, kasteli ja kylvi siemeniä sinne.

Kylvin varmuuden vuoksi jokaisesta lajikkeesta kuusi siementä itämään, toivoen että niistä useimmat itäisivät.

Ensimmäisen kylvöerän lajikkeet:

·        Ancho/Poblano (Capsicum annuum)
·        Bhut Jolokia Red (Capsicum chinense)
·        Dorset Naga Black (Capsicum chinense)
·        Early Jalapeño (Capsicum annuum)
·        Habanero (Capsicum chinense)
·        Habanero Lemon (Capsicum chinense)
·        NuMex Joe E. Parker (Capsicum annuum)
·        Padrón (Capsicum annuum)
·        Serrano Tampiqueño (Capsicum annuum)
·        Shishito (Capsicum annuum)
·        Tabasco (Capsicum frutescens)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti