maanantai 31. joulukuuta 2018

Uusia lajikkeita ja pohdintaa lannoittamisesta

Enpä sitten malttanut olla laittamatta tänään saatuja chilinsiemeniä, Ring of Fire ja Serrano, kylvölaatikkoon itämään. Lajikkeita minulla on tällä hetkellä 21, joista muutama (17.12. ja 23.12. kylvetyistä) pitää vielä tätä hullua jännityksessä.

Askartelin tuossa aiemmin kasvikyltistä mittatikun, jolla taimen mittaaminen onnistuu aina 8 cm:iin saakka.
Mittatikku kasvikyltistä

Aika monella taimella on jo vähintään ensimmäinen varsinainen lehtipari kasvanut, eli koulinta on edessä todennäköisesti jo ensi vuoden alussa. Tästä se ajatus taas lähti! Lannoittaminen!

Millä ja miten? Viime yönä tuli selattua, taas kerran, chilifoorumi.fi -sivustoa ja sieltä lannoitusta käsitteleviä kysymyksia/vastauksia.

Ei ole helppoa mutta päätöksiä on tehtävä! Tänään suuntasin auton kohti Palokan K-Rautaa ja ostamaan lannoitetta. Päädyin chilifoorumia lukiessani GreenCaren Puutarhan Kesään (1 kg/8,95 €). Myyjä ei kuitenkaan tuotetta löytänyt, vaikka hyllyssä oli sille paikka ja hinta + että tuotetta piti verkkosivujen mukaan olla varastossa pari kappaletta. Noh, mitä tekee tämä hörhö? Myyjän sanoessa, että sitä isompaa 3 kg pakkausta kyllä löytyy... vastasin heti, että voin ottaa senkin, jos saan sopuhintaan. Niin sainkin ja nyt on muutamaksi vuodeksi lannoitetta vaikka koko taloyhtiölle. Sisäinen Sulo Vilén siis nosti jälleen kerran päätään. 😂

GreenCare Puutarhan Kesä -lannoite


Näihin kuviin ja tunnelmiin, hyvää uutta vuotta 2019!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti