Taimien uudet kodit valmiina |
Toinen, haastavampi asia on ollut pohtia taimien koulimisen aloittamista. Milloin? Missä vaiheessa taimet ovat riittävän isot siihen? Kuinka syvään upotan taimet uuteen ruukkuun? Kysymyksiä tuntuu olevan enemmän kuin vastauksia.
Olen googlaillut useita eri videoita asiasta mutta mitään absoluuttista totuutta, eli mitä tehdä?
Sormet syyhyävät jo ja haluaisin aloittaa taimien erottelun mutta päätin odottaa vielä pari päivää. Shishitot näyttäisivät olevan jo siinä kasvuvaiheessa, että kasvattavat toista varsinaista lehtiparia. Tätä vaihettä ajattelin pitää "alaikärajana" koulimiselle. Useissa ohjeissa kerrotaan, että koulimisen voi tehdä, kun ensimmäinen varsinainen lehtipari on kasvanut (sirkkalehtien lisäksi) mutta haluan odotella rauhassa ja antaa taimien voimistua. Toivottavasti onnistun urakassani ja mahdollisimman moni pikkuinen pärjää omillaan. 😊
Habaneron terhakkaat pikkutaimet |
Ancho/Poblanon taimet ovat lyhyitä mutta elinvoimaisen näköisiä |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti