perjantai 28. joulukuuta 2018

Taimikasvatusruukkujen hankintaa

Eilen piti käydä ostamassa taimikasvatusruukkuja mutta mistä?  Tämä aika vuodesta ei ole näköjään se kaikkein otollisin aika näille ostoksille sillä kivijalkakauppojen hyllyt tuntuvat notkuvan tyhjyyttään, mitä tulee kasvien esikasvatukseen. Seikkailin siis eri liikkeiden verkkosivuilla, selaten tarjontaa, vertaillen myös hintoja.

Löydettyäni mielestäni hyvän kaupan ja huomatessani, että hyllyssä on runsaasti näitä 7 cm muoviruukkuja, lähdin ostoksille. Tässä vaiheessa voin kertoa, että harkitsin hyvin vakavasti myös ruukkujen taittelemista sanomalehtipaperista mutta, kun taimimäärä on tällä hetkellä melko suuri (69 kpl), en siitä ekologisemmasta vaihtoehdosta ikävä kyllä innostunut.

Kaupan hyllyt notkuivat tyhjyyttään ja ajattelin jo, ettei tuotetta sittenkään ollut olemassa sitä määrää, mitä verkkosivuilla mainittiin. Päätinpä rohkeana poikana kysyä myyjältä apua. Pienen pohdinnan jälkeen hän totesi, että näitä ruukkuja saattaa olla jäljellä edelliseltä kaudelta puutarhapihalla, jonne hän minut vei. Myyjä avasi (talvikaudeksi) lukitut ovet ja vòila, sillä niitä oli. Ostin 96 kpl ruukkuja, joihin siirtää. Kiitos Jyväskylän Tokmanni!!

Kuhina kylvölaatikossa siis jatkuu ja uusia taimia pukkaa pintaan koko ajan lisää. Itse en kaikkia taimia, jotka kevääseen selviytyvät, voi itselläni pitää, joten olen päättänyt jakaa niitä halukkaille.

Päivitän koko ajan blogia lajikkeista, joita olen kylvänyt. Hetki vielä menee, ennen kuin saan ne kaikki julkaistua. 😊

Shishito (Capsicum annuum) kasvaa kivasti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti