lauantai 27. huhtikuuta 2019

Isompaa ruukkua ja auringonpaistetta

Tänään laitoin taimia uusiin, isompiin ruukkuihin. Uusiin yksiöihin siirtyivät Aji mango, Aji habanero, Ojos de pescado ja Carolina reaper.

Aji mangon juuret olivat jo kasvaneet ruukkujen pohjarei'istä ulos ja onhan se noista neljästä suurikokoisinkin. Toki noilla muillakin juuret olivat jo täyttäneet pikkuruukun, eli vaihto oli ajankohtainen.

Taimimultaa ruukun pohjalle, sentin kerros mykorritsaa kuoppaan ja taimi sinne. En ole tuota mykorritsaa aiemmin kokeillut mutta hankin sitä, kun oli Honkkarissa erikoistarjouksessa jokunen aika sitten.

Uudet yksiöt ja päivänpaistetta... toivottavasti eivät saaneet liikaa

Aji mangon lehdissä mahdollista "auringonpolttamaa" vaalentumaa

Aji mangon runko ja useita hienoja sivuversoja lehtihangoissa

Carolina reaperin upeaa vehreyttä


Taimia olen jo viikon verran totuttanut auringonvaloon, toki kasvihuoneessa ja kaksinkertaisen hallaharson suojassa. Silti, varovaisuudesta huolimatta parissa kasvissa on selkeästi jotain päivänpolttamia lehtiä mutta en olisi vielä kovin huolissani niiten elinvoimaisuudesta, sillä latvuston yläosien lehdet ovat kauniin vihreitä. Carolina reaper ei ole moksiskaan tuosta runsaasta luonnonvalosta, päinvastoin se tuntuu vain nauttivan siitä ja kukoistaa kuin elämänsä keväässä!

Kaikkein "varomattomin" olen ollut Cayennen taimien suhteen. Ne ovat koko elämänsä eläneet joko etelä- tai länsi-ikkunalla, runsaassa valossa mutta tietysti UV-säteilyn määrä on nyt suurempi kuin sisällä. Toin nuo Cayennet perjantaina kotiin ja tässä parin päivän aikana ovat olleet jo pitkiä aikoja kasvihuoneessa, harsojen alla tietysti.

Cayennet eivät ole ottaneet nokkiinsa kasvihuoneessa olostaan

Niin, ja kotona kasvanut "kääpiö" Bhut jokokia on myös innostunut kasvattamaan uutta lehtiparia. Kyllä se siitä, vaikka alku onkin ollut haastava.

"Kääpio" Bhut jolokia

3 kommenttia:

 1. Moi Marko!
  Oletpa innostunut ja sitkeä kasvatuspuuhissasi! Meillä kasvihuone on tyhjillään ja odottaa perusteellista pesua. Haaveilen samaan tapaan pelargonioiden kasvatuksesta, mutta... Vielä ei ole tullut sen aika.
  Chilin kasvatus sopii varmasti hyvin sinulle. Etkös olekin hyvän ruoan ystävä ja taitava kokko, jos oikein muistan vuosien takaa.
  Aurinkoisin kevätterveisin Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Tuija! Jo vain, periksi ei anneta... ainakaan ihan helposti! Kyllä tämä kevät on ollut vivahdeikas mutta onneksi kaikki on kääntynyt parhain päin ja toivottavasti saan ruokaa maustaa omilla ja sanotaanko, kaupan tarjontaa himppasen verran herkullisimmilla chileillä.

   Meillä oli lapsuuden kodissa aina pelargonioita. Itse pidin niistä myös ja halusin aina ostaa/"varastaa" uusia, erilaisia ja erivärisiä taimia/pistokkaita :)

   Poista
 2. Hyvältä kuulostaa! Kasvun ihme on koskettava. Onnenhetkiä toukokuuhun! Paistetta ja sadetta sopivassa suhteessa. Vapputerveisin Tuija

  VastaaPoista