maanantai 15. huhtikuuta 2019

Kotikasvatuksen loppu ja "laitoskasvatuksen" alkua :)

Edellisestä blogin päivityksestä onkin näköjään jo reilu kaksi kuukautta mutta nyt innostuin uudelleen...

Syy uuteen innostukseen on se, että sain vihdoin ja viimein chilintaimet kasvamaan! En toki kotona sillä täällä ne eivät kertakaikkiaan kasvaneet. Eivät, vaikka koetin mitä. Voitte kuvitella, että hakkasin päätäni seinään ja mietin syitä siihen, millä kohtaa kasvuolosuhteet eivät sopineet taimilleni. En edelleenkään keksi mitään järjellistä syytä muttä sillä ei ole oikeastaan mitään väliä enää.Muistin, että parina vuonna olen työmaallani alakoulussa kasvattanut kaupasta ostamista chileistä oppilaiden kanssa kevätkasveja, hyvällä menestyksellä.

Siispä kokeilin vielä kerran, koulun valoisissa tiloissa. Tulos ei tavallaan yllättänyt! Siellä ne prhanat kasvavat ja voivat hyvin. Sirkkalehdetkin ovat kaksi kertaa suurempia kuin mitä kotona koskaan.

Ainoa, mitä mietin on se, että "laitosolosuhteet" eivät missään tapauksessa vastaa kirjallisuudesta tai netistä oppimani perusteella chilien ihanteellisia kasvuolosuhteita. Ilman suhteellinen kosteus on todella pieni ja ilman lämpötila ei ole normaalia huoneilmaa korkeampi. Valon, ja ympärillä olevan vaalean/valkoisen pinnan määrä sen sijaan on suuri. Isot, etelään ja länteen osoittavat ikkunat antavat valoa eikä mitään keinovaloa ole noille taimille ollut tarjolla.

Muutama cayenne

Cayenne

2 x Trepadeira werner, 1 x Aji Finlandia ja 2 x Lemon drop

Capsicum galapagoense

Niin, jos ei kotona, niin jossain muualla. Periksi ei anneta ja usko on vahva siihen, että tänä vuonna maistelen podeja omista kasvateistani :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti