tiistai 30. huhtikuuta 2019

Kasvun ihmetta ihmettelemässä

Kuten ehkä olet lukenut alkuvuoden postauksistani, niin tämä minun chiliprojektini ei ole sujunut ihan niin kuin Strömsössä. Melkoisia vastoinkäymisiä ja aloittelijan virheitä sattui ja usko onnistumiseen horjui välillä melko pahasti.

Nyt alkuvaikeudet näyttävät olevan takana, vaikka hankalia tilanteita on varmasti liuta oven takana odottelemassa. Niistä ei kuitenkaan tule murehtia etukäteen mutta tiedostaa ne pitää. Esimerkiksi tuholaiset voivat tehdä invaasion noihin herkkiin kasveihin ja silloin on toimittava ripeästi.

Tämän rivarin takapiha on n. 10 vuoden ajan ollut paikka, joka ei minua ole saanut viihtymään. Nyt asia on ihan toisenlainen! Laukaan kunta raivasi tuolta takaa valtavan suuren määrän metsikköä pois ja nyt aamu- ja iltapäiväaurinko paistaa ihan eri tavalla. Tuo raivaus ja sen myötä valon määrän lisääntyminen olivat yksi suurimmista innoittajista siihen, että hankin tuon tunnelikasvihuoneen. Nyt, kun se on pystyssä ja chilit siellä, tulee pihalla vietettyä käsittämättömän paljon enemmän aikaa! Tokihan tuo kasvari on vielä melkoisen tyhjä mutta kuulemani mukaan se tulee täyttymään, niin chileistä kuin tomaateistakin.... sitä odotellessa... 😊

Kasvihuoneessa vierailen useaan kertaan päivässä, jo pelkästään sen takia, että näen omin silmin, miten nuo pikkuiset siellä kasvavat ja voivat. Ensimmäinen iso pölyttäjäkin oli tänään eksynyt sinne... valtava kimalainen etsi tietään ulos ja tietysti sitä piti hellästi auttaa siinä 💓

Muistan jo pikkupoikana, kun väriopissa kuvistunnilla "opin", että vihreä on kylmä väri. Itse olin jo silloin sitä mieltä, ettei asia ole niin. No, ehkä joku enemmän sinivihreä saattaa ollakin kylmähkö... mutta muuten koen vihreän enempi lämpimäksi väriksi. Ehkä se johtuu siitä, että luonto herää keväisin ja viherrys on merkki uudesta alusta ja siksi yhdistän mielessäni vihreän värin lämpöön/kevääseen/kesään.

Tämän postauksen myötä toivotan kaikille hauskaa vappua! Nautitaan kevään tuomasta vihreydestä, vaikka ilmat toviksi viilenevätkin!

Carolina reaper (C. chinense)

Aji habanero (C. baccatum)

Bhut jolokia, red (C. chinense)

Aji mango (C. baccatum)

Cayenne (C. annuum)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti