tiistai 30. huhtikuuta 2019

Pikkuiset joutuivat ulkoruokintaan!!

Nyt loppui se raahaaminen sisään ja ulos, tuumailin ja laitoin pikkuiset ihan kokonaan ulkoruokintaan eilen! 😂

Olin jo pidempään ajatellut hankkia kasvihuoneeseen lämmittimen, jolla saisi kasvukautta pidennettyä, niin keväällä kuin syksylläkin. Satuin huomaamaan Facebookin chiliryhmässä jonkun jäsenen laittavan kuvallisen postauksen, että hänellä on tällainen. Toinen kommentoi, että hänellä myös, pienitehoisempana.... ja siitä se lähti... samoin lähdin minä autolla pihasta ja suunnaksi valikoitui Jyväskylän IKH.

Ostin 2 kW sähkölämmittimen ja siihen vielä Tokmannilta ulkokäyttöön tarkoitetun 10 m jatkojohdon. Taas paloi rahaa... manailin mutta toisaalta sekin manailu loppui, kun järkeilin, että yhteensä n. 60 € ostokset ovat tavaraa, joille riittää käyttöä.

Sähkölämmitin, Meganex 2 kW

Laitoin illalla lämmittimen hurruttamaan, kun lämpötila oli tippunut alle 15 asteen. Tarkkailin lämpötilaa ja koetin säädin termostaatin n. 15 asteeseen tai hieman tuota lämpimämmäksi.

Saatuani mielenrauhan, saatoin nukahtaa.... ja aamulla varhain katselin kasvarin lämpötilaa varovasti... 20 astetta... hyvä...! Eli, tuo vekotin oli tehnyt tehtävänsä yön aikana! Parina seuraavanakin yönä saavat nuo pikkuiset viihtyä tuolla mutta viikonlopuksi otan ne varmuuden vuoksi sisälle.

Niin, ja tuo laitehan toimii myös puhaltimena... eli sillä voi kierrättää ilmaa päiväsaikaan.

2 kommenttia: